Frusen cheesecake på mascarpone

Fryst mascarponecheesecake med röda härliga sommarbär.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 citron, skalet
  • 200 g mascarponeost
  • 4 dl vispgrädde
  • 300 g digestivekex
  • Garnering:
  • Jordgubbar
  • Hallon
  • Vinbär
  • Citronmeliss

Gör så här

  1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
  2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke. Rör ner mascarponen.
  3. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
  4. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  5. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
  6. Varva smulor och smet i en sockerkakform. Understa lagret ska vara kexsmulor. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
  7. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt. Servera med skivade jordgubbar och andra röda sommarbär.

Kommentarer

GOD MÅNGA TACK

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…