Fryst chokladmaräng

För chokladälskare - dessert med spröd maräng och mjuk glass.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 1/2 msk kakao
  • 2 dl strösocker
  • Glass:
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk konjak
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl Kesella

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor och citronsaft till hårt skum. Blanda kakao och socker. Vispa ner det lite i taget. Rita 2 rundlar på bakplåtspapper med hjälp av en rund form, ca 23 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna men lämna 2 cm eftersom bottnarna flyter ut något. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar några timmar. Rör ihop äggulor, socker kakao och konjak. Vispa grädden hårt och rör ner äggsmet och Kesella. Lägg en marängbotten i formen. Bred ut glassmeten och lägg på den andra marängen. Låt glassen stå i frysen i minst 4 timmar. Sikta över kakao och servera med t ex marinerad frukt. Marinerad frukt: 400 g blandad frukt 1 1/2 msk balsamvinäger 4 msk florsocker Skär frukten i bitar. Blanda balsamvinäger och florsocker. Häll det över fruktsalladen och rör om.

Kommentarer

Vet inte varför, men min blev mycket mörkare än din på bilden. Men den var riktigt god, inte så söt som jag hade trott, snarare lite bitter i smaken! Åt med vispad grädde och färska jordgubbar på midsommarafton
Återigen tack för dina underbara recept. Kram/SEA
Mycket god, en dessert helt i min smak! Älskar Choklad och frukt ihop. Hade ingen konjak så jag tog punch istället, blev väldigt gott! Tack för ett toppen recept!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr