Fryst limetårta

Enkel att göra i förväg och bara ta fram ur frysen till festen. Glutenfri

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 dl florsocker
  • Garnering:
  • Limeskivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan och dela äggen. Rör ner äggvitorna i mandelmassan. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna.
  3. Vispa grädden hårt. Vispa ner saft och rivet skal av 1 lime, florsocker och äggulor. Bred ut gräddblandningen över kakan i formen och frys i minst 4 timmar.
  4. Ta fram tårtan 30 minuter före servering. Garnera tårtan med limeskivor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…