Fryst nougattårta med frukt och bär

Lika vacker att se på som underbart god att äta. Ta ut ur frysen en halvtimme före servering och dekorera med bär så smakar nougattårtan allra bäst!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 1 dl hasselnötskärnor
  • 350 g nötkräm, t.ex. Nutella
  • 4 ägg (2+2)
  • 1 dl kakao
  • Fyllning:
  • 150 g nougat
  • 100 g mjölkchoklad
  • 5 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 30 g nougat
  • ½ mango
  • 1 kiwi
  • 1 passionsfrukt
  • ½ dl vinbär

Gör så här

  1. Botten:
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka nötterna fint. Vispa ihop nötter, nötkräm och 2 ägg till en luftig smet. Dela 2 ägg i gulor och vitor. Spara gulorna till fyllningen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i nötsmeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. Låt kallna.
  3. Fyllning:
  4. Skär nougaten i bitar och bryt chokladen i bitar. Låt nougat och choklad smälta i en skål över vattenbad. Ta skålen från vattenbadet och låt svalna i 15 minuter. Vispa grädden, inte för hårt. Blanda ner en äggula i taget i chokladen. Om den skär sig, tillsätt snabbt en klick grädde och rör om. Blanda ner lite grädde i taget i chokladen till en jämn mousse. Häll i formen och låt stå i frysen i minst 5 timmar.
  5. Ta fram tårtan 30 minuter före servering. Smält nougat och lägg den i en spritspåse eller i en liten plastpåse. Klipp ett litet hål och spritsa ett mönster på tårtan. Garnera med frukt och bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…