Fullkornsrutor med nötter och frukt

Supergoda bröd med bara lite smör och ost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1/4 paket jäst
  • 4 dl kallt vatten
  • 25 g smält smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sirap
  • ½ dl hackad torkad frukt
  • ½ dl grovchackade hasselnötter
  • Ca 8 dl ljust och milt fullkornsvetemjöl
  • Garnering:
  • Vallmofrön

Gör så här

  1. På kvällen:
  2. Smula jästen i en bunke och lös upp den i det kalla vattnet.
  3. Tillsätt smör, salt, sirap, torkad frukt och hasselnötter.
  4. Häll i mjölet, lite i taget och arbeta ihop degen kraftigt, gärna med elvispens degkrokar. Degen bör inte vara för fast.
  5. Häll degen i en liten långpanna, ca 27x18 cm, täckt med bakplåtspapper. Platta ut degen med mjölade händer så att den täcker hela formen. Ställ in formen i kylskåpet att jäsa över natten med en bakduk över.
  6. På morgonen:
  7. Ta ut långpanna ur kylen, ca 20 minuter innan gräddning. Tryck ett rutmönster, ca 5x3 cm med en degskrapa i degen.
  8. Sätt ugnen på 225 grader.
  9. Pensla degrutorna med vatten och strö över vallmofrön
  10. Grädda brödet mitt i ugnen tills den fått fin färg, 12-18 minuter.
  11. Låt det svalna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…