Fylld färslimpa med svampsås

Inuti köttfärslimpan väntar en överraskning...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • ¾ dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Fyllning:
  • 175 g kall kokt broccoli
  • 125 g ädelost
  • Svampsås:
  • 250 g färsk svamp
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • ½ msk soja

Gör så här

  1. Ugnsvärme 200 ° C
  2. Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt köttfärs, ägg, salt och peppar. Rör färsen smidig.
  3. Fyllning:
  4. Blanda ingrdienserna med en mixerstav. Bred ut färsen som en raktangulär platta på plastfolie. Bred ut fyllningen. Rulla ihop som en rulltårta. Lägg färsrullen på ett ungsfast fat. Sätt in i ugn ca 50 minuter.
  5. Svampsås:
  6. Ansa och skär svampen i bitar. Stek den i smöret. Strö över vetemjölet och blanda. Tillsätt buljong, crème fraiche och soja. Låt såsen småkoka ca 5 minuter under omröring. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera köttfärslimpan med svampsås, ugnstekt potatis och kokta grönsaker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept