Fylld fläskfilé med valnötter

Lätt lagad festrätt med valnötter och champinjoner

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • Persiljesmör (köps färdig i rullpack)
  • 50 g valnötter
  • Persilja
  • 300 g färska champinjoner
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk soya

Gör så här

  1. Skär en djup skåra i fläskfilén. Fyll skåran med persiljesmör, grovt hackade valnötter och lite hackad persilja. Ta undan lite persiljesmör till champinjonerna. Lägg filén i en ungssäker form eller liten långpanna. Salta och peppra köttet och fäst ihop med tandpetare. Lägg hela eller delade champinjoner runt och klicka på persiljesmör. Pressa vitlök över. Stek i 175 grader, 30-40 min, beroende på tjocklek. Rör om bland champinjonerna några gånger under tiden. Lägg upp köttet på en skärbräda och låt vila medan såsen görs i ordning. Häll över champinjonerna och skyn i en kastrull. Till sätt crème fraiche och soya. Koka upp och smaka av. Servera såsen till köttet som skurits till knubbiga skivor.
  2. Det är gott med pasta till!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr