Fylld gratinerad bakpotatis

Vegetarisk fyllning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 2 dl crème fraiche, eller keso
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk finhackad basilika, eller 2 tsk torkad
  • Ev. riven ost

Gör så här

  1. Skölj och borsta potatisarna. Torka dem och skär ett snitt i varje potatis. Baka dem mjuka i 225°C, ca 60 min eller i mikrovågsugn på full effekt ca 14 min.
  2. Skär av ett lock på varje potatis och gröp försiktigt ur innehållet i en skål.
  3. Mosa potatisen och blanda med crème fraiche eller keso, senap, salt, peppar och basilika. Klicka tillbaka potatismoset i potatisskalen. Strö eventuellt över riven ost. Värm eller gratinera potatisen några minuter innan den ska ätas.
  4. Potatisarna går bra att göra i ordning i förväg. Gratinera dem då i 225°C, ca 15 min.
  5. Servera med en sallad till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…