Fylld gratinerad kassler

Kassler är populär och mager mat. Fyller man den blir den genast lite festligare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g benfri kassler
  • 1 1/2 msk skånsk senap
  • 60 g keso
  • 1/2 tsk dragon
  • 4 skivor ananas (160 g)
  • 1 stor tomat
  • 20 g stark riven ost
  • 4-5 kokta potatisar, 400 g
  • Tillbehör:
  • Strimlad paprika
  • Persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skiva kasslern i 16 tunna skivor och lägg ut skivorna i en ugnssäker form, 3 och 3 i en cirkel.
  3. Lägg skivad tomat på ena kanten av kasslerskivorna och en ananasring på andra kanten. Smaksätt keso med senap och dragon och lägg en klick mitt på varje portion. Lägg de resterande 4 kasslerskivorna ovanpå lite på sned, som en "hatt". Strö på lite riven ost.
  4. Gratinera rätten mitt i ugnen 10-12 minuter tills osten smält lite och allt är genomhett.
  5. Servering: Pressa den nykokta potatisen direkt på tallrikarna, garnera med paprikastrimlor och hackad persilja och bjud rätten direkt från ugnsformen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept