Fylld köttfärslimpa

En god och saftig köttfärlimpa med god sås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 ägg
  • Ca 2 dl mjölk
  • 3-4 msk ströbröd
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 paket bacon
  • Ca 100 g riven (stark) ost
  • Sås:
  • 3 dl grädde eller matlagningsgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl ketchup

Gör så här

  1. Blanda färsen med lökhacket, ägget, mjölken, ströbrödet, kryddorna och vitlöken.
  2. Vippa upp på ett blött papper och platta ut till en platta 25x30 cm.
  3. Stek baconet på medelvärme och låt det rinna av. Lägg skivorna på köttplattan och täck med osten.
  4. Rulla försiktigt ihop och lägg den i en smord form med höga kanter.
  5. Vispa ihop grädde, chili och ketchup, häll såsen öven rullen.
  6. Grädda på nedersta falsen i ca 45 minuter i 200 grader.
  7. Serveringsförslag:
  8. Pressad potatis eller ris, samt en god sallad och lite persilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@anderstam

Ost och baconlimpa

En fast och god köttfärslimpa med härliga ostfickor och fin baconsmak. Går bra att skiva nyuttagen utan att skivorna faller isär.