Fylld köttfärslimpa

En köttfärslimpa fylld med överbliven korv och svamp.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 finhackad lök
  • 1 ägg
  • ca 2 dl kokosmjölk
  • 3-4 msk ströbröd
  • 2-3 krossade vitlöksklyftor
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 bit tärnad korv
  • 1 burk kantareller
  • Riven ost
  • Sås:
  • 3 dl mIlda extra 4 %
  • ½ dl chilisås
  • 1 dl ketchup

Gör så här

  1. Blanda färsen med lökhacket, ägget, kokosmjölken, ströbrödet, kryddorna och vitlöken.
  2. Häll hälften av färsen i en lagom ugnsfast fsmord form.
  3. Stek löken och korvtärningarna och lägg det på färsen i formen och strö över lite riven ost.
  4. Lägg på resten av färsen och platta till lite.
  5. Grädda på nedersta falsen i ca 45 minuter i 200 grader.
  6. Vispa sedan ihop grädden, chilin och ketchupen till såsen.
  7. Servera köttfärslimpan med såsen och t ex ( " Billig grönsaksgratäng". ) Se recept i min kokbok och en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mrsc

Saftig köttfärslimpa

Roligt och gott med variation på köttfärslimpan. Prova att fylla limpan med andra godsaker som svamp, hackad skinka, örtkryddor…

@eke85

Fylld Köttfärslimpa

Ett recept jag provade en gång sen glömde bort! Sambon älskar denna köttfärslimpa! Mixade lite med receptet och de blev super gott =)