Fyllda frukostkorvar

Gott och enkelt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 st frukostkorvar eller lunchkorvar
  • Såsen:
  • 3 dl grädde
  • 4 msk senap, blandat skånsk och dijonsenap.
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Fyllning:
  • 2 ½ msk bostongurka
  • 1 st tomat, hackad i småbitar
  • 7 cm gurka, färsk, hackad i småbitar
  • 3/4 dl riven ost
  • Garnering:
  • 3/4 dl riven ost

Gör så här

  1. Skär en skåra på längden i korven, inte helt igenom. Det ska bli som en ficka att stoppa fyllningen i.
  2. Blanda såsens alla ingredienser. Rör om tills senapen blandat sig med grädden. Smaka av. Ta ev mer senap, salt och peppar.
  3. Hacka tomater och gurka i små bitar. Blanda i bostongurkan och riven ost och rör om.
  4. Om det blir fyllning över, lägg det runt korven.
  5. Rör om i såsen och häll den över korvarna. Strö över den rivna osten som är kvar.
  6. Grädda i ugnen i ca 250 grader i ca 20 minuter eller längre tills den är genomvarm och börjat puttra.
  7. Serveras till kokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept