Fyllda kuvertbröd med ost och rosmarin

Bröd med mycket smak som passar perfekt till buffébordet

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl vatten (37 grader)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 ägg
  • 3½ dl rågsikt
  • 3½-4 dl vetemjöl special
  • Ett par färska kvistar rosmarin
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 dl riven västerbottensost
  • Flingsalt
  • Färsk rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smula jästen och lös den i vattnet i en bunke.
  3. Tillsätt salt, olja, ägg och rågsikt. Blanda till en lös deg.
  4. Arbeta in mjölet lite i taget, degen ska bli smidig. Arbeta degen ca 10 minuter.
  5. Låt jäsa övertäckt på dragfri plats till dubbel storlek, ca 40 minuter.
  6. Ta upp degen på mjölat arbetsbord och knåda den lätt.
  7. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm.
  8. Hacka rosmarinen fint och blanda den med philadelphiaosten i en skål. Bred ostblandningen över degplattan och strö den rivna osten över.
  9. Vik ihop degen från långsidan ca 5 gånger så att du får 5 cm bred längd. Skär längden i 12 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  10. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
  11. Pensla med vatten och strö över flingsalt och rosmarin.
  12. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…