Fyllda kycklingfiléer med smak av medelhavet

Festligt och underbart smakligt är dessa filéer med matchande sås. Suveränt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 st kycklingfile
  • 2 pkt bacon
  • Smör (för stekning)
  • 20 st soltorkade tomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl chilimarinerad vitlök
  • 2 krm svartpeppar
  • Tillbehör:
  • Hemlagade ugnsrostade potatisklyftor
  • Blandad sallad
  • Rosa Sås:
  • 2 dl Matyoghurt
  • 1 dl Sweet Chilisås
  • 0,5 dl Tacosås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Gör en ficka i varje filé eller snitta upp dem så det går att fläka ut dem till en "platta".
  3. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen i en matberedare. Mixa till en ganska grov konsistens. Tillsätt eventuellt lite olivolja så mixen blir lagom tjock.
  4. Fördela fyllningen på filéerna och vik ihop dem till paket. Linda baconskivor runt och fäst med en tandpetare.
  5. Bryn dem runt om i lite smör i en stekpanna tills de fått färg och lägg dem sedan i en ugnssäker form. Hit kan de förberedas.
  6. Sätt in i ugnen tills de är genomstekta, ca 20 minuter.
  7. Tag bort tandpetarna och servera med hemlagade potatisklyftor, sallad och "Rosa sås"
  8. Rosa sås:
  9. Rör ihop ingredienserna.

Kommentarer

Jättegott! Gjorde den på provmiddagen i skolan. Och jag fick MVG! Tack så mycket!:D
Jättegott! En kanon-bjudrätt. Såsen är så simpel men ändå så god. Tackar och bugar.
Alla som åt ville ha receptet :-)
Mycket smakrik rätt! Använde dock färsk vitlök då vi inte hade inlagd hemma :-) /Marie
Detta lagade jag på alla hjärtans dag och en bättre kärleks middag får man leta efter :) Men istället för ugmsrostade potatisar gjorde jag "spröda potatisklyftor" som jag också hittade på matklubben. Och istället för den rosa såsen tog jag det som blev kvar av fyllningen och blandade med turkisk yoghurt. MUMS!!!

Liknande recept

@marre73

Fläskgryta med sting

Leker med mat och hittade på detta, blev riktigt gott och är lätt att göra. Maten sköter sig själv i ugnen och man slipper…

@mafia

Kleftiko

Egenkomponerat recept på en rätt,som vi åt många gånger under vår övervintring på Cypern.