Fyllda marängkakor

Maränger kan man variera otroligt mycket. Dessa kakor är himmelskt goda, men de som tänker på vikten så ta bara en.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 5 dl florsocker
  • 3 dl malda hasselnötter
  • Smörkräm:
  • 100 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk apelsinmarmelad
  • 200 g smält blockchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör försiktigt ner florsocker och hasselnötter. Klicka ut en nätt matsked smet på ett bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 10-15 minuter.
  3. Rör ihop alla ingredienser till smörkrämen och rör den luftig. När kakorna svalnat lägger man dem två och två, botten sidorna emot varandra med smörkrämen emellan.
  4. Dela sedan kakorna på mitten så att det blir två halvor.
  5. Doppa den skurna delen i smält blockchoklad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…