Fyllda mini petit-chouxer

Otroligt smarriga godbitar som förrätt eller tv-gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 1/4 dl vatten
  • 40 g smör eller margarin
  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • Kaviarfyllning:
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk kaviar
  • 3-4 msk finhackad lök
  • Skinkfyllning:
  • 2-2½ dl smältost
  • 4 skivor hackad rökt skinka
  • 4-5 msk senap
  • 2 kvistar hackad persilja
  • Garnering:
  • Dill el persilja

Gör så här

  1. Koka upp vatten och matfett i en kastrull
  2. Tillsätt allt mjölet på en gång och vispa kraftigt tills smeten släpper kastrullens botten.
  3. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något
  4. Tillsätt äggen ett i taget. Vispa kraftigt, tills smeten är helt slät, innan nästa ägg rörs ner. Vispa smeten blank och smidig.
  5. Klicka eller spritsa ut smeten på smord plåt till små bollar.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 200, i 15-20 min, tills petit-chouxerna post upp och känns lätta.
  7. Låt dem svalna några in på plåten och lägg dem sedan på galler.
  8. Fyllning: blanda samman ingredienserna till en av fyllningarna.
  9. Klipp upp en öppning i sidan på varje petit-choux och lägg i fyllningen.
  10. Garnera med persilja eller dill.
  11. Kan göras färdiga en stund innan och förvaras då kallt
  12. KOM IHÅG !
  13. Öppna inte ugnsluckan förrän petit-
  14. chouxerna är nästan färdiga. De kan
  15. sjunka och bli platta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…