Fyllda paprikor med stor couscous

Fyllda paprikor är rätt igen. Här i lite modernare tappning än för ca 30 år sedan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 stora röda paprikor eller spetspaprikor
  • 2 dl moghrabiah (stor couscous)
  • 150 g färska haricots verts
  • 1 tsk kanel
  • 3/4 tsk spiskummin
  • 1 1/4 tsk malen koriander
  • 400 g svarta bönor
  • 200 g fetaost
  • 4 torkade aprikoser
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör:
  • Bröd
  • Matyoghurt
  • Ajvar relish

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela paprikorna längs med och ta bort kärnorna. Rosta med snittytan upp i ca 10 minuter på en plåt med lite olja.
  3. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen, den får inte vara för al dente.
  4. Förväll de gröna bönorna 3-4 minuter, spola i kallt vatten och skär dem i bitar.
  5. Fräs kanel, spiskummin och koriander försiktigt 1-2 minuter i 2 msk olja.
  6. Rör ner couscous, svarta bönor och haricots verts. Smula i fetaosten. Skär aprikoserna i strimlor och tillsätt dem.
  7. Blanda allt och smaka av med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  8. Fyll paprikorna med blandningen och servera med bröd, matyoghurt och ajvar relish.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…