Fyllda saffransbullar

Läckra saffransbullar fyllda med juliga smaker som apelsin och hasselnötter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 g saffran
  • 250 g kesella, 1%
  • 1½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • Ca 17 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 dl hasselnötter
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl syltade hackade apelsinskal eller suckat
  • 5 msk socker
  • Pensla med:
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • Hackade hasselnötter
  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt saffran, kesella, socker, salt och det mesta av mjölet och arbeta till en blank och smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  2. Fyllning:
  3. Hacka nötterna. Blanda nötter, rumsvarmt smör, apelsinskal och socker.
  4. Ta upp degen på mjölat bord och knåda den lätt. Dela degen i två bitar och kavla ut varje bit till en avlång platta som är ca 50x25 cm. Bred fyllning över halva degen och vik över den ofyllda sidan. Skär degen tvärsöver i ca 2 cm breda remsor. Dela remsorna på längden, men låt dem hänga ihop högst upp, som ett par byxor. Vrid dem och gör en lös knut. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och jäs under bakduk i ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på nötter och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt kallna på galler under duk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…