Garam masala- och currykryddade pannbiffar

Servera pannbiffarna med sås, kokt potatis, grönsaker och ett gott bröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ tsk garam masala eller italiensk salladskrydda
  • 1-2 krm curry
  • 1 ägg
  • 1 ½ msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • Smör
  • Sås:
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 msk konc. äppeljuice
  • ½ köttbuljongtärning
  • ½-1 tsk salt
  • ½ krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda köttfärsen med salt och övriga kryddor.
  2. Tillsätt ägg, potatismjöl och mjölk. Rör om till en jämn smet.
  3. Forma runda ca 2 cm tjocka biffar. Bryn dem i lite smör på båda sidor och efterstek under lock ca 5 minuter.
  4. Skölj och skär sellerin i tunna skivor. Häll matlagningsgrädden i en kastrull. Vispa i mjölet och tillsätt juice och buljongtärning. Koka upp under omrörning. Lägg ner sellerin i såsen och låt den koka 3-5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera med potatis, bröd och grönsaker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…