Gazpachopasta med tigersås och fefferoni

En bra olja ger rätten nyttiga fetter. Vegetariska såsen är influrerad av den klassiska gazpachosoppan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 hackad gul paprika
  • 1 hackad röd paprika
  • 2 hackade tomater
  • 4 hackade soltorkade tomater
  • 2 finhackade inlagda gröna fefferoni
  • 1 hackad gul lök
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk tigersås
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 120 g fullkornspasta
  • 4 msk lättkesella
  • Persilja

Gör så här

  1. Mixa hackade paprikor, tomater, soltorkade tomater, finhackad fefferoni, hackad lök och hackad basilika med olja, vinäger, tigersås och pressad vitlök i en mixer eller matberedare.
  2. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt.
  3. Koka pastan "al dente", det vill säga med tuggmotstånd kvar. När pastan är färdigkokt och du har hällt av vattnet rör du ner röran som är kall.
  4. Servera med en klick kesella på toppen och garnera med hackad persilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept