Getosttoppade frasiga bitar

Små godbitar med rödlöksmarmelad och getost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 platta frusen smördeg
  • 1 stor rödlök
  • 1 msk rapsolja
  • ½ dl flytande honung
  • ½ dl balsamvinäger
  • 100 g getost
  • Malen svartpeppar
  • Garnering:
  • Ev. färsk persilja

Gör så här

  1. Tina och kavla ut smördegen till dubbel storlek.
  2. Sätt ugnen på 200º. Skala och skiva löken tunt. Fräs mjuk i lite olja i en kastrull. Häll på honungen och balsamvinägern och låt koka tills det knappt finns någon vätska kvar. Låt svalna.
  3. Skär smördegen i små kvadrater, ca 5x5 cm. Fördela löken på smördegen och toppa med en liten klick getost. Krydda med svartpeppar på toppen. Baka i ugnen i 10-15 minuter. Låt svalna något.
  4. Garnera gärna med persiljekvistar vid servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr