Ghazalhorn – Mandelkakor

Du kan inte gå på fest eller middag i Marocko utan att bli bjuden på dessa supersmarriga kakor med en läcker mandelfyllning. De passar bra att servera med glass.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 5 msk smör
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 2 msk rosenvatten
  • 1 nypa salt
  • Fyllning:
  • 2½ dl sötmandlar, skållade och skalade
  • 1½ dl socker
  • 3 msk smör
  • ½ tsk mald kanel
  • 2 msk rosenvatten
  • Garnering:
  • 1 ägg
  • Vita sesamfrön
  • Rosenvatten
  • Florsocker

Gör så här

  1. Deg:
  2. Smält smöret och tillsätt övriga ingredienser. Knåda degen för hand i ca 20 minuter tills den känns elastisk, eller 10 minuter i en köksmaskin.
  3. Fyllning:
  4. Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Blanda alla ingredienser till fyllningen och mixa ihop dem till en slät mandelmassa.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Forma mandelmassan till horn, ungefär som en tumme: smalare i toppen och tjockare i botten. Kavla ut degen tunt och placera den formade mandelmassan i mitten, dra över degen och forma ett horn. Skär bort överflödig deg med en kniv.
  7. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Gör små hål i dem med en gaffel. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem kallna.
  8. Stänk lite rosenvatten över kakorna och sikta florsocker över dem precis innan servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…