Glace Au Four

Servera gärna bär som fått dra i sig lite konjak eller rom strax innan serveringen, till glassen

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 4 msk socker
  • 1 rund sockerkaksbotten
  • Hallon eller jordgubbssylt
  • 0,5l vaniljglass

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner sockret.
  2. Lägg sockerkaksbottnen på ett ugnssäkert fat och täck botten med sylt. Lägg på glassen och täck genast med marängsmeten. Se till att glassen göms under marängen helt och hållet.
  3. Sätt in fatet i ugnen 175 grader, grädda tills marängen fått vacker färg. Servera omedelbart.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…