Glasstårta med mango och ananas

343 kalorier per portion Isande fantastiskt, med en sötknaprig topping på kokos och choklad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 80 g små maränger
  • 250 g fryst ananas i tärningar
  • 250 g fryst mango i tärningar
  • 2 dl medelhavsyoghurt
  • 1 dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • 2 dl vispgrädde
  • Topping:
  • 1 ½ dl kokosflingor
  • 50 g mörk choklad 70 %
  • Garnering:
  • Maränger
  • Myntakvistar
  • 4 ringar torkad ananas, skuren i småbitar

Gör så här

  1. Klä en stor kakform med löstagbar botten ca 28 cm i diameter med plastfolie. Ställ ett lager små maränger på bottnen av formen så tätt det går.
  2. Kör ananas och mango till en smulig massa i matberedare. Tillsätt yoghurt och florsocker och kör ytterligare några sekunder.
  3. Vispa äggvitorna styvt. Vispa grädden.
  4. Blanda äggvitor och grädde med yoghurtblandningen med stora luftiga tag.
  5. Fyll formen med blandningen och täck med plastfolie. Ställ in formen i frysen 4 timmar.
  6. Rosta kokosflingorna gyllene i en torr stekpanna, se upp så att de inte bränns. Flaga chokladen med en potatisskalare.
  7. Ta fram och lägg upp tårtan på ett fat.
  8. Dekorera med kokos, choklad, mynta och fler maränger runt om samt torkad ananas.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…