Glögginkokta frukter

Mumsigt värre

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl röd vinglögg
  • 2 st apelsiner , saften och rivet skal från en av dem
  • 2 dl honung
  • 0,5 liter torkad frukt , (t ex katrinplommon , aprikoser , fikon , dadlar)
  • 2 st färska päron

Gör så här

  1. Koka upp glöggen med apelsinsaften, apelsinskalet och honungen och låt det koka i 5 minuter. Skala och kärna ur päronen och dela dem i mindre klyftor. Lägg frukterna och päronen i glöggblandningen och låt det småsjuda i 15 minuter.
  2. Ställ det att kallna och servera frukten till julgröten eller som efterrätt med vispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…