Glöggryta med mandel

Passar bra att göra någon dag under Julen när man ledsnat på ordinarie julmaten!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g biff
  • 11/2 dl vinglögg
  • 2 rödlökar
  • smör
  • 2 msk mörk kalvfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1/2 - 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 dl grovhackad persilja
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 dl sötmandel

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och lägg i en plastpåse.
  2. Slå på 1/2 dl vinglögg och låt marinera i ca 1 timme.
  3. Skala och klyfta löken.
  4. Ta upp och torka av köttet. Bryn det i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta.
  5. Rör i fond, 1 dl vinglögg, soja, sambal oelek, persilja och crème fraiche. Låt koka ca 5 min.
  6. Rör ut maizena i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka 2 min.
  7. Skålla och skala mandeln. Fräs i smör i en stekpanna tills den får färg. Strö över mandeln i grytan.
  8. Servera med bröd och sallad.

Kommentarer

Blev bjuden hos en kompis, kanongott! Skall göra den hemma så snart som möjligt.
Supergott!

Liknande recept

@mrsc

Fried Rice

”Kinesisk Pyttipanna” 😉 man tager vad man haver. Börja med kokt kallt ris…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr