Gluten och laktosfri tigerkaka

En lätt och porös kaka med en seg marängyta. Smakar bäst samma dag som den bakas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ dl flytande mjölkfritt margarin
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl potatismjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Till 2/3 av smeten:
  • 2 msk kakao
  • 2 msk varmt vatten
  • Formen:
  • Mjölkfritt margarin
  • Potatismjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en sockerkaksform ca 1 ½ liter med matfett och brö den med mjölmix.
  3. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt matfett. Blanda potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  4. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
  5. Häll drygt hälften av smeten i formen. Blanda kakao och vatten, smaksätt resterande smet med kakaoblandningen.
  6. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…