Gluten och laktosfria mellanmålsbullar

De här bullarna doftar sagolikt gott av kardemumma och går snabbt att baka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl gluten och laktosfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 2 dl äppeljuice
  • ½ dl rapsolja
  • 2 tsk malen kardemumma
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjölmix, bakpulver och socker i en skål. Vispa samman ägg och juice i en annan skål. Häll i oljan.
  3. Tillsätt äggblandningen och kardemumman i mjölblandningen.
  4. arbeta samman till en deg.
  5. Klicka ut degen i 15 muffinsformar, pensla med uppvispat ägg.
  6. strö pärlsocker över och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…