Gluten och laktosfritt kryddbröd

Detta bröd är det väldigt mycket smak i och fruktansvärt gott !

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ½ dl vatten
  • ½ dl olja
  • 50 g jäst
  • 7-8 dl gluten och mjölkfri mjölmix
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk stötta pomeransskal
  • 1 tsk nejlikor
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2-3 msk mörk sirap
  • 1 dl russin
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en avlång brödform.
  3. Värm vattnet till fingervärme och tillsätt oljan. Smula sönder jästen i en bunke, häll i degspadet och rör ut jästen.
  4. Tillsätt mjölmixen, salt, kryddor, sirap och russin.
  5. Blanda i ägget. Blanda ihop till en deg med elvisp eller i köksmaskin och arbeta degen kraftigt. Häll degen i brödformen.
  6. Låt jäsa 30 minuter.
  7. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…