Glutenfri broccolipaj

Frasig broccolipaj med ädelost och pinjenötter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl fin glutenfri mjölmix
  • 100 g smör
  • 2 msk kesella
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning:
  • 400 g broccoli
  • 3 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 140 g ädelost
  • 2 msk pinjekärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Lägg folie runt kanten och förgrädda pajskalet 10 minuter.
  3. Fyllning:
  4. Dela broccolin i buketter, koka 5 minuter i lättsaltat vatten. Lägg broccolin i pajformen. Vispa samman ägg och grädde och smula ner ädelosten. Häll över pajen.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och pajen har fin färg, ca 35 minuter.
  6. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Stå kvar medan du rostar, det går fort. Strö pinjenötterna över pajen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…