Glutenfri citronkaka med marängtoppar

Citronsockerkaka är en svensk klassiker! Med ett täcke fluffiga marängtoppar blir den något alldeles speciellt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 stora ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 citron, skal + 2 msk saft
  • 2½ dl potatismjöl
  • Marängtopp:
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna styva. Vispa gulorna med sockret. Tillsätt citronsaft i äggulorna och vänd ner äggvitorna försiktigt, först hälften och sedan resten. Rör ner potatismjölet.
  3. Häll smeten i en långpanna, ca 25x30 cm, med bakplåtspapper i botten och grädda i mitten av ugnen i 50-60 minuter. Vispa äggvitorna till marängen är styva. Tillsätt sockret, lite i taget.
  4. Spritsa toppar på kakan och ställ in högst upp i ugnen 2-3 minuter. Var försiktig så att marängen inte bränns.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…