Glutenfri kaka

Arbetskamraterna - inte bara de två glutenallaergikerna - utan alla tyckte att kakan var god. En kolhydratbantare var också glad för kakan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g hasselnötskärnor
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 ½ dl flytande Becel
  • 3 (-4) ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl äppelcider
  • 1 msk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • Flytande matfett till formen
  • 2 (- 3) msk kakao att "bröa" med.

Gör så här

  1. Kör hasselnötskärnorna i matberedare, så gott som till mjöl. Aningen grynigt blir det.
  2. Under tiden smörar och "bröar" man formen med fett och kakao.
  3. Häll i äggen och kör in dem i hasselnötsmjölet. Häll i Becel och de andra våta ingredienserna. Häll i sockret. Kör ihop smeten ordentligt.
  4. Blanda potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver, häll i det och kör snabbt ihop det.
  5. In i ugnen på en gång i 175 graders värme. Grädda 25 - 30 minuter. Prova med sticka!
  6. Formen bör ha löstagbar kant och lämplig storlek är 23 cm diameter. Kakan blir 3 ,5 - 4 cm hög. Den aningen gryniga konsistensen gör att det är bäst att låta kakan vara kvar på formens botten vid servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…