Glutenfri kalasrulltårta

Rulltårtor är sagolikt goda och väldigt snabbakade. Inte konstigt att de är så populära! Denna rulltårta har en härlig kombination av kokos och jordgubbar. Går utmärkt att frysa!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2½ dl kokosflingor
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kokosflingor
  • Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kokosflingor, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten, rör om och häll upp i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 5-10 minuter, prova med en sticka att kakan känns torr.
  3. Strö kokosflingor över kakan. Stjälp upp den på bakplåtspapper och dra försiktigt bort gräddningspapperet. Låt den svalna med långpannan som tyngd.
  4. Vispa grädden. Snoppa och skiva jordgubbarna. Fördela grädden och jordgubbarna över bottnen. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar vid servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept