Glutenfri mockarulle

Min sambo hade denna underbara mockarulle på sitt födelsedagskalas och alla såg ut att njuta av varje tugga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl brun farin
  • ½ dl potatismjöl
  • ½ dl fin glutenfri mjölblandning
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning:
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1-2 tsk kaffepulver
  • 1 äggula

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och brun farin pösigt.
  3. Blanda potatismjöl, mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker, vänd ner blandningen i smeten.
  4. Bred ut smeten jämnt på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  6. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra loss papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.
  7. Rör samman smör och florsocker, det går snabbt och lätt i en matberedare, tillsätt kakao, vaniljsocker, kaffepulver och äggula. Rör samman allt till en slät och jämn smet.
  8. Bred fyllningen i ett jämnt lager på den kalla kakan.
  9. Rulla ihop och placera i kylskåp med skarven ner.
  10. Låt den ligga kallt någon timme innan den ska skäras.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…