Glutenfri smulpaj med ägg och mjölkfri vaniljsås

Många är allergiska och den här rätten kan de flesta äta beroende på vilken allergi de har.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 3 msk socker
  • 1 ½ dl boveteflingor
  • 1 ½ dl glutenfri mix
  • Fyllning:
  • 1 liter färska eller frysta bär, tex. blåbär, hallon, krusbär
  • 1 dl socker
  • 1 ½ msk potatismjöl
  • Vaniljsås:
  • 5 dl havrebaserad gräddersättning
  • 2 msk maizena
  • ½ dl socker
  • Gul hushållsfärg
  • 2 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält margarinet, rör ner socker, boveteflingor och mjölmix.
  3. Bred ut bären i en smord ugnssäker form, blanda socker och potatismjöl och strö över. Strö över smuldegen.
  4. Grädda mitt i ugnen tills pajen blivit ljusbrun och fyllningen mjuknat och saftat sig, 15-20 minuter.
  5. Gör vaniljsåsen under tiden pajen är inne i ugnen.
  6. Häll havrebaserad gräddersättning i en kastrull, tillsätt majsstärkelse och socker. Koka upp under omrörning.
  7. Häll upp såsen i en skål, tillsätt eventuellt ett par droppar hushållsfärg, häll dem först i en sked så det inte blir för mycket.
  8. Smaksätt med vaniljsocker när såsen svalnat.
  9. Servera smulpajen med vaniljsåsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…