Glutenfria chokladrutor med lakrits

Tre goda ting i en ruta. Choklad, lakrits och pinjenötter. Mums!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 2½ dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3/4 dl kakao
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 5 st Kick lakritskola med eller utan citron
  • 3/4 dl pinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper.
  2. Smält smör ihop med chokladen i bitar. Blanda potatismjöl, bakpulver och kakao. Blanda ner i chokladsmeten. Rör rejält till en riktigt porös smet. Vispa äggen och sockret vitt och poröst.
  3. Hacka lakritskolan i grova bitar. Vänd ner äggsmeten i chokladblandningen, lite i taget, under omrörning till en slät smet. Vänd till sist ner kolan och pinjenötterna.
  4. Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 minuter. Skär i bitar och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…