Glutenfria mandelflarn

Den som vill kan utesluta chokladen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk fin glutenfri mjölblandning
  • ½ msk sirap
  • 1 msk mjölk
  • 50 g mandelspån
  • 2 msk hackade syltade apelsinskal
  • 75 g blockchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg matfett, socker, mjöl, sirap och mjölk i en kastrull, låt blandningen få ett hastigt uppkok. Dra kastrullen från värmen, tillsätt mandelspån och apelsinskal.
  3. Klicka ca 1 tsk smet till varje flarn i en plättlägg, bred ut smeten jämnt till varje kaka. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
  4. Låt kakorna svalna ett tag innan de lossas ur plättläggen.
  5. Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn på full effekt, 1-2 minuter.
  6. Ringla chokladen över de kalla flarnen. Låt kakorna stelna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…