Glutenfria och vegetariska piroger

Piroger är den perfekta maten. Ät en som ett enkelt mellanmål eller flera tillsammans med en matig sallad och du har en snabb lunch eller middag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 25 g jäst
  • 2½ dl vatten, lite vatten i taget
  • 50 g smör, t.ex. mjölkfritt
  • 2½ dl rismjöl
  • 2½ dl potatismjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • ½ msk fiberhusk
  • En nypa salt
  • Fyllning:
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 påse spenat, 70 g
  • 100 g champinjoner
  • 100 g sojafärs
  • 1 msk tomatpuré
  • 6 soltorkade tomater
  • ½ dl oliver
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja

Gör så här

  1. Deg:
  2. Smula ner jästen i en bunke. Lös ut med vattnet. Häll ner övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Täck över bunken med en bakhandduk och låt degen jäsa i 1 timme.
  3. Gör under tiden fyllningen:
  4. Hacka rödlöken och vitlöksklyftan. Fräs i lite olivolja tills löken mjuknar och får lite färg. Rör ner spenaten och låt fräsa med i 1 minut. Skiva champinjonerna och blanda ner tillsammans med sojafärsen. När svamp och färs har fått lite färg rör du ner tomatpurén. Hacka de soltorkade tomaterna och oliverna fint. Blanda ner tillsammans med torkad rosmarin, salt och svartpeppar. Häll över fyllningen i en skål och låt svalna.
  5. Kalva ut degen hyfsat tunt på ett mjölat bakbord. Ta ut rundlar med ett kakmått, ett glas eller en skål. 10-15 cm är lagom. Klicka ut 1-2 msk fyllning på varje rundel. Pensla kanterna med vatten och vik degen över fyllningen så att du får små halvmånar. Pressa ihop kanterna ordentligt med en gaffel.
  6. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter eller tills de får fint med färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…