Glutenfria piroger

Det är lite pyssel att baka piroger men inte alls svårt. Perfekta att ha i frysen och ta fram till mellanmål eller snabb middag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl kesella 1%
  • 1 tsk salt
  • 7 dl fin glutenfri mjölmix
  • Köttfärsröra:
  • ½ gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 150 g färska champinjoner
  • 350 g köttfärs
  • 1 msk fransk senap
  • ½ tsk salt
  • Peppar
  • Pensling:
  • Mjölk eller olja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke, häll i vatten, olja och fiberhusk och rör om tills jästen löst sig. Låt svälla 10 minuter. Blanda i kesella, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt, gärna i maskin. Låt jäsa ca 30 minuter.
  3. Skala och hacka löken, värm matfettet i en stekpanna och fräs löken mjuk. Blanda i skivad svamp och färs. Fräs färsen tills den blir grynig. Blanda i senap, salt och peppar och låt puttra 5-10 minuter. Späd med lite vatten om röran blir torr. Smaka av.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den ordentligt. dela degen i 10-12 delar och kavla ut dem till rundlar, ca 12 cm i diameter. Fördela fyllningen på dem.
  5. Vik ihop och nyp kanterna mot varandra.
  6. Lägg pirogerna med skarven upp på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med mjölk eller olja.
  7. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Kommentarer

Blev jättegoda! kavlade ut degen mellan två bakplåtspapper.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…