Glutenfria tortillas

Till mexikanskt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 msk olja
  • 1½ dl majsmannagryn (polenta)
  • ca 2 dl glutenfri mjölmix
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bakpulver

Gör så här

  1. Häll vattnet i en bunke och tillsätt fiberhusk. Rör om och låt stå i 10 minuter. Tillsätt olja.
  2. Rör samman polentagrynen, glutenfri mjölmix, salt och bakpulver. Häll blandningen i degspadet.
  3. Arbeta ihop alla ingredienser till en jämn och smidig deg.
  4. Dela degen i 6-8 jämnstora bitar. Kavla på ordentligt mjölad arbetsbänk varje bit till entunn kaka som är 15-20 cm i diameter. Man kan använda kruskavel.
  5. Grädda kakorna på båda sidor i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Det tar ca 30 sekinder till 1 minut på varje sida, så det gäller att passa noga.
  6. Trava de bygräddade, hela kakorna på varandra och täck med bakduk så håller de sig mjuka.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept