Glutenfritt festbröd med timjan

Ett focaccia-liknande bröd som är enkelt att baka och räcker till många. Timjan är en utmärkt brödkrydda, variera gärna med andra kryddor eller frön, som sesam- eller solrosfrön. Bara fantasin sätter gränser!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 9 dl kallt vatten
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk salt
  • 1 kg Finax glutenfri mjölmix
  • Garnering:
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 tsk timjan
  • 2-3 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet. Blanda i olivolja, salt och mjölmix. Arbeta degen i maskin 5 minuter. Klä en stor långpanna med bakplåtspapper. Stjälp upp degen i långpannan och bred ut den i formen. Låt jäsa i 1-1½ timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Häll olivolja i handflatorna och stryk ut den över brödet. Strö över timjan och flingsalt. Grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…