Glutenfritt sesamtunnbröd

Hjorthornssaltet gör bröden riktigt knapriga och goda. Sesamolja och sesamfrö ger god smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 paket glutenfri grov mix, 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk sesamfrön
  • Ca 1 dl bovetemjöl
  • Garnering:
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • Ca 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på varmluft 275 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt vatten, sesamolja, olivolja och sesamfrön. Låt degen svälla ca 5 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 16 bitar och tryck med mjölade händer ut till ca 3 mm tunna kakor direkt på en plåt med bakplåtspapper. Strö på svarta sesamfrön och flingsalt. Kavla in frön och salt.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Ta ut och låt kallna på galler.
  5. Lägg en fuktig handduk över degbitarna så att de inte torkar under tiden du kavlar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…