Gnocchi med aubergine och mozzarella

Underbart god och lättlagad, vegetarisk pastarätt med krämig mozzarellaost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g färsk gnocchi
  • 2 små auberginer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 krm torkad smulad peperoncino (chili)
  • 250 g mozzarellaost
  • Ca 375 g passerade tomater
  • 1½ dl vitt vin
  • 2 msk finhackad persilja
  • 10 strimlade basilikablad
  • 1½ msk olivolja
  • Salt
  • Servering:
  • Persilja
  • Riven parmesanost

Gör så här

  1. Skölj av och ansa auberginerna och skär dem i små tärningar. Lägg dem i ett durkslag med ett fat under för avrinning.
  2. Strö över salt och låt den beska saften rinna ur, i ca 30 minuter.
  3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Lägg i aubergine, finhackad vitlök, peperoncino och salt och stek blandningen i ca 10-15 minuter, rör om då och då.
  4. Tillsätt vinet och låt det koka in i ett par minuter. Blanda därefter i tomat, finhackad persilja, strimlade basilikablad och låt allt puttra ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt.
  5. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull med lock, undertiden som såsen kokar. Lägg ner gnocchin i vattnet ca 3 minuter innan såsen är klar. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Låt gnocchin rinna av och häll tillbaka den i kastrullen.
  6. Häll först över tomatsåsen i kastrullen med gnocchi, blanda väl. Rör sedan i mozzarella osten skuren i tärningar.
  7. Servera genast gnocchin med lite överströdd persilja och riven parmesanost i en skål på sidan om.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…