Gnocchigratäng

Vegetarisk och smidig gratäng när tiden är knapp. Den som inte vill ha den vegetarisk serverar med stekt skinka, bacon eller kyckling.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g broccolibuketter
  • 200 g fryst bladspenat
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 800 g potatisgnocchi
  • 100 g körsbärstomater
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 2 msk pinjenötter
  • Servering:
  • Blandad sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka broccolin i 5 minuter i lättsaltat vatten. Tina spenaten och fräs den i smör. Salta, peppra och pressa i vitlök. Häll i grädden.
  3. Lägg gnocchin i en smord ugnsform. Strö över halverade körsbärstomater och broccoli. Häll på spenatgräddblandningen och avsluta med riven ost och pinjenötter.
  4. Gratinera mitt i ugnen 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Servera med en blandad sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…