Gnocchipanna med salvia- och citronsmör

En riktigt god och snabblagad rätt, där salvia- och citronsmöret gör rätten extra smaskig!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g potatisgnocchi
  • 1 gul lök, hackad
  • 250 g champinjoner, delade
  • 1 msk smör
  • 300 g blomkål, i mindre bitar
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 250 g frysta, tinade sojabönor
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Salvia- och citronsmör:
  • 80 g smör
  • 1 msk hackad salvia
  • ½ citron, rivet skal
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • Salt

Gör så här

  1. Mosa ihop alla ingredienser till kryddsmöret med en gaffel. Smaka av med salt.
  2. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Skölj av i kallt vatten. Bryn lök och champinjoner i smör i en het stekpanna. Lägg ner blomkålen och stek ytterligare i några minuter. Lägg åt sidan.
  3. Stek gnocchin i samma panna till fin färg - använd gärna en teflonpanna. Droppa i lite olja om det behövs. Tillsätt vitlök. Stek någon minut till. Häll tillbaka svamp och blomkål. Tillsätt sojabönor och tomater. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera gnocchipannan med kryddsmöret.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…