God efterrätt med äpplen och maräng

Den här efterrätten gjorde mamma på den tiden när jag "bodde hemma". Den är enkel, lättlagad och god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 2 msk smör
  • 3/4 dl socker
  • Maräng:
  • 3 äggvitor
  • 4-6 msk socker
  • Garnering:
  • 25 gram mandel

Gör så här

  1. Äpplehalvor kokas mjuka i smör och socker. Lägg upp äpplehalvorna på ett eldfast fat.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner sockret. Slå marängmassan över äpplena och strö skållad och skivad mandel över.
  3. Den skall få en ljusgul färg på 25 minuter, om ugnsluckan får stå öppen. Hur många grader står tyvärr inte. Man får prova sig fram. Serveras med god vaniljsås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr