Godaste fröknäcket

Knaprigt och gott glutenfritt knäcke med mycket smak. Servera gärna med en len ädelostkräm. Blanda ihop lika delar ädelost och färskost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl majsmjöl
  • ½ dl solroskärnor
  • ½ dl pumpafrön
  • ½ dl chaifrön
  • 1/4 dl linfrön
  • 1/4 dl sesamfrön
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk pomeransskal malen
  • 25 g västerbottenost, riven
  • 1 msk olivolja
  • 2½ dl kokande vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Blanda alla torr ingredienser och riven ost i en skål. Tillsätt olivolja och kokande vatten. Lägg ett bakplåtspapper på smeten och kavla ut tunt över hela plåten.
  3. Grädda ca 30 minuter tills knäcket är lätt gyllene och torrt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…