Godmorgonbröd

Nygräddat till frukosten!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 g jäst
  • 2 ½ dl kallt vatten
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk brödsirap
  • ½ dl fibrex
  • Ca: 5 dl vetemjöl
  • Ev: 1 tsk brödkryddor
  • Pensling:
  • Vatten
  • Sesam- eller vallmofrön

Gör så här

  1. Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt fibrex, olja salt, ev. krydda och sirap. Arbeta in mjölet, lite i sänder tills degen släpper skålens kanter.
  2. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar som formas till bullar. Lägg bullarna på plåt med bakpapper och täck med plastfolie eller en handduk. Ställ i kylskåp över natten.
  3. Tag ut bullarna ur kylen och sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med vatten och strö på frön. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler. Godmorgonbröden är godast ljumna.
  4. Tips
  5. Degen till godmorgonbullarna kan även kavlas ut till en platta som man sedan trycker ut figurbullar av med hjälp av kakmått eller leksaksformar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…