Goggabollar

En lite annorlunda köttbulle som är baconlindad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g blandfärs
  • 4 dl riven ost
  • 4 msk grädde
  • 4 msk chilisås
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Italiensk salladskrydda
  • 2 paket bacon
  • Sås:
  • 4 dl grädde
  • 8 msk chilisås
  • 1 påse italiensk salladskrydda

Gör så här

  1. Säät ugnen på 175 grader.Gör en köttbullssmet och forma stora köttbullar och linda en baconskiva runt varje bulle och lägg dem i en ugnsfast form.
  2. Blanda ihop såsen och häll den över köttbullarna, in i ugnen och grädda ca 30 minuter.
  3. Servera med ris och gärna en sallad till.

Kommentarer

Jag har letat efter salladskrydda på påse, men inte hittat någon i affärerna. Är det samma som Santa Maria på burk? Och hur mycket är det i en påse?
I färsen tar man bara lite efter tycke och smak. :)
Låter gott värt att prova. Blev bara lite konfunderad över receptet. Ska man ha en sallads påse till färs smeten och en till såsen? Litet otydligt där :)
Receptet är för 6 personer
Hur många räcker receptet till
Den rivna osten ska blandas i köttbullssmeten. Ja det ska vara en påse salladskrydda i såsen men tycker man att det är mycket kan man ta efter tycke och smak. Jag har även provat med Alpnärings salladsmix istället och då tog jag 1 rågad msk.
En påse salladskrydda? Kan det stämma?
Ser gott ut men var skall den rivna osten vara? I såsen?

Liknande recept