Gräddig fläskfilé med champinjoner

Gott. Mormors favorit!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 750-800 g fläskfilé eller fläskytterfilé
  • 200 g champinjoner
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk söt/stark senap
  • 1 tsk soya
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Persilja
  • 3 msk margarin

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Rensa och slanta upp fläskfilén i ca en halvcentimeter tjocka skivor. Lägg upp bitarna på en skärbräda. Bred på senap och peppra lätt på bägge sidorna av köttet .Smält margarinet gyllenbrunt i en stekpanna och stek köttbitarna tills de fått en liten stekyta. Lägg dem i en smord ugnsform brevid varandra. Slanta champinjonerna om de är färska är de på burk slå av vätsakan på dem. Stek champinjonerna i samma panna som köttet slå på grädden och soyan, låt puttra en minut .Smaka av med salt och peppar.
  3. Slå champinjonröran över köttbitarna och strö över lite hackad persilja.
  4. Sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills det börjar att bubbla lätt och fått lite färg.Ju längre det får stå desto godare blir det, men det får inte koka torrt, töm på mer grädde iså fall.
  5. Servera kokt potatis och en grönsallad till

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept